De Laureaten in Vroondaal Den haag 100 procent verkocht

Nieuwbouwproject De Laureaten in Den Haag is officieel 100 procent verkocht. De nieuwe wijk gaat in totaal 72 huishoudens een nieuw, authentiek onderkomen bieden. Het gaat om 72 statige en robuuste woningen in de nieuwste buurt van Den Haag, Vroondaal. “Variatie is het toverwoord.”

Exclusieve koopwoningen

In De Laureaten komen statige, robuuste villa’s, tweekappers, herenhuizen, bungalows, verandawoningen en stadswoningen. De Laureaten is onderdeel van gebiedsontwikkeling Vroondaal. Vroondaal is een wijk met exclusieve koopwoningen in Madestein, een natuur- en recreatiegebied aan de duinen en vlakbij het centrum van Den Haag.

Variatie is het toverwoord

De Laureaten kenmerkt zich door verscheidenheid op alle vlakken. “Variatie is het toverwoord,” zegt David Hendriks, ontwikkelingsmanager van Blauwhoed. “Variatie in woningtypes en architectuur. We hebben daarvoor goed geluisterd naar de vraag uit de markt, in de co-creatie sessies die we hebben georganiseerd.”

Verschillende woningtypes en concepten voor en door toekomstige bewoners  

Uit de co-creatie sessies kwam dat er behoefte was aan woningtypes voor verschillende doelgroepen. Zo kwam er onder andere uit dat er een grote behoefte was aan bungalows en de verandawoning. Ook het woonconcept Haaks Wonen werd geïntegreerd. Een concept van Blauwhoed waarin huizen op elkaar inhaken en een L-vormige plattegrond hebben, waarbij het ene huis extra veel ruimte heeft aan de voorzijde en het andere aan de achtertuin.   

Haags chique

Van Egmond Totaal Architectuur tekende voor De Laureaten en inspireerde het ontwerp op het Haagse chique van de stadswoningen rond het jaar 1900. Dat is in een variëteit aan stijlkenmerken terug te vinden. In het gevelbeeld, het siermetselwerk en de Haagse erkers van de bungalows.     

Twee fases

De Laureaten wordt gerealiseerd in twee fases. Het project wordt gebouwd door Ballast Nedam. De bouw van de eerste fase is inmiddels in volle gang, de tweede fase ging in december afgelopen jaar van start. Afgelopen week werden de laatste paar woningen definitief verkocht.

Over dit bericht

  • Geplaatst op 25 januari 2019
  • Geplaatst door Blauwhoed Admin
Terug naar het nieuws Ik heb belangstelling

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates