Huizen met een statig voorkomen

De Laureaten, ontworpen door Van Egmond Architecten, is geïnspireerd op de chique architectuur zoals die voorkwam in de Haagse stadswoningen van rond het jaar 1900. Dat zie je terug in de hoge raampartijen met gedecoreerde bovenramen, de hoogwaardige en verschillende tinten baksteen en sierlijke dakopbouwen. Torentjes, erkers met balkon en elegante entreeluifels zorgen voor een fraai, ruimtelijk beeld.

De woningen tellen veelal twee lagen plus een ruime kapverdieping, afgewisseld met woningen van drie verdiepingen met een plat dak. De hoekwoningen hebben een erker aan de zijgevel of een individueel dakvlak als bijzonder accent. De Verandawoningen hebben, zoals de naam al doet vermoeden, een veranda aan de voorgevel.

Details in het metselwerk refereren aan vakmanschap: bogen en hanenkammen sieren de bovenzijde van de raamkozijnen. De verticaal gerichte ramen kennen bovenramen met raamverdelingen. Door de grote glasoppervlakten zijn de woningen licht en ruimtelijk met veel zicht op de tuin en omgeving.

Beelden van De Laureaten

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates